Burger z červené řepy s pečenými bramborami

Burger z červené řepy s pečenými bramborami

✏️Ingredience:

  • 400g na jemno nastrouhané červené řepy
  • 1 hrnek uvařené quinoi (1/2 hrníčku syrové)
  • 30g tvrdého sýru jako např. cheddar nebo parmazán
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky oregana
  • 2 čajové lžičky soli
  • špetka mletého pepře
  • 1/2 hrníčku vlašských ořechů

Na burger:

  • 8 housek (recept v posledním reelsku 👌🏼)
  • rukolové nebo bazalkové pesto
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • kyselé okurky
  • salátové listy
  • dresink (3 polévkové lžíce zakysané smetany smíchané s 1 polévkovou lžící kečupu a špetkou soli)

 

📝Postup:

  1. Quinou uvaříme podle návodu.
  2. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemno.
  3. Vlašské ořechy opečeme v troubě vyhřáté na 170 Celsia 5 minut, necháme vychladnout a následně rozmixujeme v mixéru
  4. V misce smícháme všechny ingredience na burger a tvarujeme tlustší placky
  5. Červené burgery dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 Celsia 25 minut
  6. Hamburgerové housky opečeme na pánvi.
  7. Spodní housku potřeme dresinkem a dále vrstvíme salát, červenou řepu burger, zbylou zeleninu.
  8. Vrchní část housky potřeme rukolovým/ bazalkovým pestem a burger zavřeme
  9. Burgre podáváme s pečenými bramborami

Dobrou chuť! 😋

Recept připravila foodblogerka Majka Zacharová.

IG | karotka.sk

 cviklovy_burger_s_quinou_12

cviklovy_burger_s_quinou_16

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz