Sleva -15% s kódem "LASKA15" na KATEGORII ❤️VALENTÝN❤️

Mandlovo-arašídové "croissantové" pečené ovesné vločky

Pokud hledáš zdravou a chutnou alternativu k tradiční snídani, máme pro tebe něco speciálního. Navíc, příprava je rychlá a jednoduchá, takže si tuto dobrotu můžeš vychutnat i během rušných ran nebo den předem připravíš a ráno jako bys našla :)  

Mandlovo-arašídové "croissantové" pečené ovesné vločky kombinují krémovou chuť mandlí a arašídů s jemnou texturou ovesných vloček. Dokonalá rovnováha mezi výživou a lahodnou chutí. Pojďme se společně pustit do přípravy.
 

Budeš potřebovat:

  • 2 banány
  • 1 hrnek špaldové mouky
  •  1 hrnek quinoa vloček (nebo nahradíme ovesnými)
  • 50 g vegan proteinu 
  • 1-2 čl. skořice 
  • 2 čl. PDP
  • 2 hrníčky mandlového mléka
  • 1/3 hrníčku javorového sirupu (volitelné)
  • kokosový olej (k vymazání formy)

Náplň:

  • 3 pl arašídového másla  
  • ½ hrníčku mandlové / arašídové mouky
  • 3 pl javorového sirupu (volitelné)
  • mandlové lupínky (na vrch)
  • práškový třtinový cukr (k poprášení)

Postup: 

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny zbylé ingredience na těsto. 
  3. Dobře promícháme a nalijeme do zapékací formy. 
  4. Na nádivku smícháme ořechové máslo, mouku a sirup.
  5. Následně vrstvíme na těsto. 
  6. Posypeme lupínky a pečeme 30-35 minut.
  7. Po upečení můžeme posypat cukrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz