Mandlovo-arašídové "croissantové" pečené ovesné vločky
Pokud hledáš zdravou a chutnou alternativu k tradiční snídani, máme pro tebe něco speciálního. Navíc, příprava je rychlá a jednoduchá, takže si tuto dobrotu můžeš vychutnat i během rušných ran nebo den předem připravíš a ráno jako bys našla :)
Mandlovo-arašídové "croissantové" pečené ovesné vločky kombinují krémovou chuť mandlí a arašídů s jemnou texturou ovesných vloček. Dokonalá rovnováha mezi výživou a lahodnou chutí. Pojďme se společně pustit do přípravy.
Budeš potřebovat:
- 2 banány
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek quinoa vloček (nebo nahradíme ovesnými)
- 50 g vegan proteinu
- 1-2 čl. skořice
- 2 čl. PDP
- 2 hrníčky mandlového mléka
- 1/3 hrníčku javorového sirupu (volitelné)
- kokosový olej (k vymazání formy)
Náplň:
- 3 pl arašídového másla
- ½ hrníčku mandlové / arašídové mouky
- 3 pl javorového sirupu (volitelné)
- mandlové lupínky (na vrch)
- práškový třtinový cukr (k poprášení)
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
- Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny zbylé ingredience na těsto.
- Dobře promícháme a nalijeme do zapékací formy.
- Na nádivku smícháme ořechové máslo, mouku a sirup.
- Následně vrstvíme na těsto.
- Posypeme lupínky a pečeme 30-35 minut.
- Po upečení můžeme posypat cukrem.