Nadýchané domácí koblihy

Nadýchané domácí koblihy

Ingredience:

  • 375ml mléka
  • 1 čajová lžička cukru (do droždí)
  • 1/2 kostky droždí
  • 200g hladké špaldové mouky
  • 300g hladké pšeničné mouky
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce rumu

Postup:

  1. Mléko smícháme s lžičkou cukru, přidáme droždí a necháme vykynout
  2. V misce smícháme hladkou pšeničnou i špaldovou mouku s cukrem, přidáme vykynutý kvásek, žloutek, olej, rum a uhněteme těsto
  3. Vymíchané těsto přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na lince, dokud zdvojnásobí svůj objem
  4. Vykynuté těsto na koblihy rozválíme na pomoučněném vále a povykrajujeme menší kruhy, které necháme po vykrojení ještě chvíli pokynout
  5. Šisky smažíme na horkém oleji, který však zahříváme pomalu! Ideální teplota oleje při smažení je 170C.
  6. Šišky během pražení otočíme, aby se pěkně propekly z obou stran
  7. Vypražené koblihy necháme vychladnout a podáváme například s džemem nebo jahodovým krémem

Dobrou chuť! 😋

Recept připravila foodblogerka Majka Zacharová.

IG | karotka.sk

 sisky_s_jahodovou_penou_4

sisky_s_jahodovou_penou_24

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz