Dýňová polévka
Dýňová polévka podle foodblogerky Majky Zacharové 💚
Ingredience (4 porce):
- ½ středně velké tykve hokaiddo nebo máslové dýně
 - 1 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - olivový olej
 - špetka mletého muškátového oříšku zn. Biodyssee
 - ½ čajové lžičky soli
 - voda nebo vývar (cca 600ml)
 - 100ml kokosového mléka zn. Bonitas
 - 10g dýňových semínek zn. Bonitas
 - dýňový olej zn. Bonitas
 
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji do zlata.
 - Dýni omyjeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky.
 - Nakrájenou dýni přidáme k cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
 - Přidáme muškátový oříšek a zalijeme vodou nebo vývarem (jen tolik, aby byla dýně ponořená).
 - Hrnec zakryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme doměkka.
 - Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme kokosové mléko, opět necháme přejít varem a odstavíme z ohně.
 - Polévku před servírováním posypeme dýňovými semínky, polijeme dýňovým olejem a ozdobíme kokosovým mlékem.
 
A můžeš vychutnávat. Dobrou chuť 😋 Ingredience použité v receptu najdeš na našem e-shopu 🌱
Nezapomeň navštívit Majkin blog karotka.sk, ve kterém najdeš tipy na jednoduchá, chutná a především zdravá jídla od výmyslu světa.
