Zdravá rodinná snídaně? Připrav si mini lívance

Probouzíš se do poklidného víkendového rána a máš dilema, co uvařit? Ať už vaříš pro sebe nebo pro celou rodinu, zkus to tentokrát jinak. Více zdravěji. Nebesky nadýchané mini banánové lívance ti nedají spát. Nejsou o moc složitější než ty klasické. Navíc celé veganské. Prozradíme ti pár fíglů a ranní snídaně už nebude žádná alchymie. 

Mini banánové lívance

Mini lívanečky jsou netradiční ozvláštnění rodinné snídaně. Ocení je i ti nejmenší členové domácnosti. Skvěle totiž padnou do dětské ručičky. Postupů existuje několik. Ten náš je však obohacen o „hacky“, díky kterým je recept extrémně zdravý. A rychlý zároveň. 

Recept na lívance

Vše spočívá v tom, že všechny ingredience dáš do mísy a promícháš. (Nic složitého, však to říkáme). Začni těmi suchými v podobě škrobu, vanilky a prášku do pečiva. Vláčnost lívanců ti zajistí kombinace špaldové mouky s pohankovou. Půl na půl. Následně k surovinám přilej javorový sirup a rostlinné mléko. Důležitou roli hraje i banán, který lehce rozmačkáš vidličkou. Ten dodá tělu energii a postará se o sladký nádech lívanečků. Ale pamatuj, čím zralejší banán, tím lepší.  Aby ti v těstě nevznikly hrudky, použij na promíchání metličku. Těsto na lívance má hustší konzistenci. A tu správnou exotickou vůni dodá vanilka. 

Křupavých lívanců dosáhneš díky kokosovému oleji. Navíc během smažení lívance zahalí do krásné vůně. Věděla jsi, že mají lívance tendenci k připalování? Máme však řešení. Přidej 1 lžičku oleje i do těsta. Pánev nech mezitím rozpálit na střední teplotu. Až se olej na horké pánvi rozteče, rozprostři těsto do tvaru malých lívanečků. Postačí ti lžíce plná těsta na lívanec.  Lívance opékej 1 minutu z každé strany do zlatova. A je hotovo. 

Ingredience na těsto:

Sladká tečka nakonec? Nesmí chybět

Bez ozdoby by nebyly lívance lívanci. Zvol však takovou, která nebude sloužit pouze jako dekorace. Posypej mini lívanečky lyofilizovaným ovocem. Nebo ovoce jemně vmáčkni do lívanců při smažení. Je plné vitamínů a krásně křupe. U nás vedou jahody v praktickém rodinném balení. Ale skvěle lívance dochutí třeba i mango nebo banán. Nezapomeň také na protein. Ten najdeš v kešu ořechách. Vše seženeš na Nutiva e-shopu. Stačí si vybrat. A že je z čeho.

TIP: Dáváš si na víkendové snídani extra záležet? Zakápni připravené lívanečky kešu krémem s jahodami. Skvěle tak podpoříš chuť kešu ořechů v kombinaci s lyo jahodami. Navíc i jedna lžíce této dobroty dokáže zpříjemnit ranní start. 

Lívance ve slaném kabátku 

A pokud chceš ranní snídani odít do kabátku se slaným nádechem, vyzkoušej lívanečky ve stylu anglické snídaně. Hlavní roli zde hraje slanina a sýr. Avšak tvé slané chuťové pohárky potěšíme příštím zdravým receptem na dobrou snídani. 

„Fit rodinná snídaně? Chuť mini lívanců tě dostane.“

Vyzkoušela jsi mini lívance podle našeho receptu? Napište nám, jak se ti povedly. Nebo nás označ na sociálních sítích, abychom se mohli také podívat. Dobrou chuť. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz