Salát s pečenou dýní, medovými pekany a sýrem

Na 2 porce budete potřebovat:

Na základ:

  • 80 g listového salátu (polníček, rukola, špenát nebo salátový mix)
  • 300 g hokkaido dýně, nakrájené na kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř (ideálně z mlýnku)
  • 2 bulvy červené řepy (můžete si ulehčit práci a použít řepu předvařenou, vakuově balenou), nakrájenou na menší kousky

Na medové pekany/semínka:

Na dresing:

  • 1 lžička dijon hořčice
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce balsamica
  • 2 lžíce olivového oleje

+ k podávání: hrst brusinek, feta, kozí sýr nebo mozzarella podle chuti

Postup: 

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Nakrájenou dýni dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte kousek místa na ořechy, které se taktéž budou péct v troubě. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Pečte cca 20 minut, dokud nebude měkká.
  2. Pekany a dýňová semínka dejte do misky, přidejte med a špetku soli. Na posledních pár minut dejte do trouby k dýni. Pečlivě hlídejte, snadno se spálí!
  3. Připravte si také dresing. Všechny suroviny jednoduše prošlehejte.
  4. Na hluboký talíř dejte salát, upečenou dýni, sýr, brusinky a medové oříšky/semínka. Přelijte dresingem. Podávejte ideálně s kváskovým pečivem, jako zdrojem komplexních sacharidů.

Dobrou chuť 😋

Recept připravila nutriční terapeutka Tereza Havlínová

Salát s pečenou dýní, medovými pekany a sýrem_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz