Himalájská sůl černá hrubá BONITAS 250g

Kód: 1248
43,10 Kč 35,92 Kč bez DPH 17,24 Kč / 100 g
Okamžité odeslání zboží (16 ks)
Můžeme doručit do:
23.10.2020

Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak nebo Sanchi, je zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vejcích. Ve skutečnosti je načervenale šedá díky vysokému obsahu železa a jiných minerálů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vegani oceňují černou sůl pro její vaječnou chuť. Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát. Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti. Černá sůl se rozsáhle používá v indické kuchyni jako přísada do salátů, kterým se říká Chaat, do čatní, čalamády a mnoha dalších pochoutek. Například Chaat masala (indická kořenící směs) závisí na černé soli pro svou typickou vůni a chuť. Překvapivě se tato sůl používá při přípravě exotických chlazených nápojů a zvláštní lahůdkou je, pokud si jí posypete jablko či banán. Jelikož černá sůl neobsahuje sodík, doporučují ji odborníci jako ideální alternativu pro všechny s vysokým krevním tlakem.

Chemicky je černá sůl chlorid sodný se železem, siřičitou složkou a minerálními stopovými prvky. Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu. Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností. Pomáhá při trávení a čištění střev, dále při nadýmání a pálení žáhy. Je vhodná pro lidi, kteří dávají přednost nesolené stravě. Má omlazující účinky, protože napomáhá trávení a zlepšuje zrak.

  • Složení: černá himalájská kamenná sůl
  • Skladování: v suchu při teplotě do 25 stupňů a relativní vlhkosti do 70%
  • Balení: 250g
  • Země původu: Pakistan

Výrobek může obsahovat lepek, sezam, ořechy a sóju.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vaření & pečení
Hmotnost: 0.25 kg
Výrobek je: bez mléka, bez cukru, bez konzervantů, vegan, hrubý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: