Dýňový cheesecake s mangovým pyré je dezert, který spojuje hřejivou podzimní chuť dýně s exotickou svěžestí manga 🍂🥭. Krémová náplň s javorovým sirupem v BIO kvalitě a špetkou zázvoru vytváří dokonalý kontrast se svěžím ovocným pyré.
Recept pro vás připravila @jedlo.je.laska celý videorecept najdete 👉 zde
Korpus
• 250 g máslových sušenek
• 100 g rozpuštěného másla
Náplň
• 750 g jemného tvarohu
• 1 malá dýně Hokkaido
• 3 lžičky kokosového oleje Bonitas
• 250 g zakysané smetany
• javorový sirup v BIO kvalitě
• 50 g krupicového cukru
• 2 lžičky mletého zázvoru
• 1 lžíce kukuřičného škrobu
• špetka vanilkové aromy
• 2 vejce
Mangové pyré
• balíček mraženého manga
• 30 g třtinového cukru
• 30 g másla
• 2 plátky želatiny
• 1 žloutek
• 1 lžíce skořice
Ozdoba
• lyofilizované mango od Nutiva
• dýňová semínka
• jedlé květy
Postup:
Máslové sušenky rozemeleme najemno a smícháme je s máslem.
Sušenkový základ rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
Korpus dáme předpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Necháme vychladnout a mezitím na nízkých otáčkách vyšleháme ingredience na náplň.
Krém nalijeme na vychladlý korpus.
Cheesecake pečeme 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake ještě 20–30 minut dojít.
Mangové pyré si uvaříme, rozmixujeme a nalijeme na cheesecake. Dáme ztuhnout do lednice min. na 3 hodiny (ideálně přes noc).
Ozdobíme lyofilizovaným mangem, dýňovými semínky a jedlými květy.
Přejeme dobrou chuť.