Jarní Bulgurový salát s medvědím česnekem a zeleninou

Jaro nebo i Léto je jako stvořené pro lehká, svěží jídla plná chutí a čerstvých surovin. Právě v tomto období příroda nabízí vše, co potřebujeme – mladé listy, šťavnaté ředkvičky i aromatický medvědí česnek. A tak vznikl tento jednoduchý bulgurový salát, který je ideální k obědu, lehkou večeři či jako příloha k jarnímu grilování.

Jeho příprava je rychlá, chuť skvělá a každé sousto připomene, že méně je někdy víc. Voní jarem – a chutná stejně dobře 🌞

Suroviny:

  • 1 hrnek bulguru
  • 1 svazek medvědího česneku
  • 1–2 ředkvičky
  • 1 menší okurka
  • hrst mladého špenátu nebo polníčku
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř
  • volitelně: bílý jogurt nebo hummus k servírování

Postup:

  1. Bulgur uvař podle návodu a nech vychladnout.
  2. Medvědí česnek nakrájej nebo nech v lístky celé, ředkvičky a okurku a jinou zeleninu nakrájej podle sebe.
  3. Smíchej zeleninu s bulgurem a můžeš přidat i špenát.
  4. Dochuť olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
  5. Podávej jako lehký oběd nebo přílohu (skvěle ke grilovaným věcem)
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz