Jaro nebo i Léto je jako stvořené pro lehká, svěží jídla plná chutí a čerstvých surovin. Právě v tomto období příroda nabízí vše, co potřebujeme – mladé listy, šťavnaté ředkvičky i aromatický medvědí česnek. A tak vznikl tento jednoduchý bulgurový salát, který je ideální k obědu, lehkou večeři či jako příloha k jarnímu grilování.
Jeho příprava je rychlá, chuť skvělá a každé sousto připomene, že méně je někdy víc. Voní jarem – a chutná stejně dobře 🌞
Suroviny:
- 1 hrnek bulguru
- 1 svazek medvědího česneku
- 1–2 ředkvičky
- 1 menší okurka
- hrst mladého špenátu nebo polníčku
- olivový olej
- citrónová šťáva
- sůl, pepř
- volitelně: bílý jogurt nebo hummus k servírování
Postup:
- Bulgur uvař podle návodu a nech vychladnout.
- Medvědí česnek nakrájej nebo nech v lístky celé, ředkvičky a okurku a jinou zeleninu nakrájej podle sebe.
- Smíchej zeleninu s bulgurem a můžeš přidat i špenát.
- Dochuť olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
- Podávej jako lehký oběd nebo přílohu (skvěle ke grilovaným věcem)