Pšenová kaše je výborná alternativa ke klasické ovesné kaši. Jáhlové vločky jsou bezlepkové, mají vysoký obsah, železa a vlákniny. Blogerka annamaria_bilasova do receptu přidala kakao, takže snídaňová kaše potěší všechny milovníky čokoládové chutě.
TIP: Pokud po ruce nemáš čerstvé broskve, použij nutivácké broskve sušené mrazem.
Ingredience
40g jáhlových vloček
1 pl kakaa
1 pl javorového sirupu
1/2 čl. mleté vanilky
150 ml vody
150 ml ovesného mléka
Na vrch:
rostlinný jogurt
broskev nebo mrazem sušené broskve
pufovaná quinoa
Postup
1. Všechny ingredience na kaši dáme do hrnce s vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne a nebude krémová.
2. Nalijeme do misky, přidáme jogurt, nakrájenou broskev nebo kousky lyofilizovaných broskví, ořechy, kokosové lupínky, arašídový krém a na závěr pufovanou quinou.
Přejeme dobrou chuť