Zakázané rizoto

Zakázané rizoto je recept, který překvapí hned na první pohled – místo klasické rýže tu hraje hlavní roli naše černá jasmínová rýže od značky Bonitas. Její intenzivní barva a jemně ořechová chuť vytváří dokonalý kontrast s jemnou, nasládlou dýní Hokkaido. 🍂

Výsledkem je jídlo, které působí luxusně, ale připravit si ho zvládnete jednoduše i doma. Recept pro vás připravila @jedlo.je.laska – a věřte, že tohle „zakázané“ rizoto vás bude lákat připravit si znovu a znovu.

Budete potřebovat:

  • 1/2 dýně Hokkaido 
  • 1 červená cibule 
  • 3 stroužky česneku 
  • olivový olej 
  • 1 velký hrnek černé jasmínové rýže Bonitas od Nutiva 
  • 35g másla 
  • 1 sklenice bílého vína 
  • 1 lžíce Bujónky od Nutiva (rozmíchané v 1/2 vody ) 
  • 1l vody 
  • šťáva vymačkaná z 1/2 citronu 
  • 180ml smetany ke šlehání 
  • parmazán dle chuti 

Postup:

  1. Dýni Hokkaido očistíte, nakrájíte na kostky a přelijete olivovým olejem. Necháte zapéct, dokud nebude měkká. 
  2. Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji opražíte cibuli a rozmačkaný česnek, přidáte máslo a nasypete velký hrnek černé jasmínové rýže. Tu opražíte, přidáte sklenici bílého vína a zalijete vodou s rozmíchanou bujónkou. 
  3. Jakmile je rýže měkká, přidáte šťávu z citronu, smetanu ke šlehání, nahrubo nastrouháte parmazán a zamícháte upečenou dýni. 
  4. Dýni následně navrstvíte i nahoru na rizoto a můžete si pochutnávat.

    Obrázek Zakázaného rizota

    Přejeme dobrou chuť.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz